Logo Hondenschool Nunspeet

Agility

Ben je geslaagd voor de Gehoorzame Huishond 2, Gehoorzame Huishond 3 of heb je ergens anders aantoonbaar hetzelfde behaald als bij ons wat betreft  de Gehoorzame Huishond 2 oefeningen, dan is er toegang mogelijk tot het volgen van de Agility cursus op zaterdagochtend (af en toe vrijdagmiddag).

Eis is wel dat de hond sportief gebouwd is, een te zware hond wordt niet toegelaten tot Agility. Bij Hondenschool Nunspeet gaan we niet voor wedstrijd deelname, we doen het voor de ontspanning, gewoon omdat werken met je hond zo leuk is.

Tijdens de eerste lessen wordt gekeken of jullie passen in de groep, een te grote verstoring door een hond maakt dat de anderen niet goed kunnen werken. De bedoeling is dat de hond die het parcours volgt los is en de rest langs de kant staat met de hond aan de lijn. Op aanwijzing van de trainer kan hier vanaf worden geweken.

Oefeningen tijdens de cursus Agility

Tijdens de voorgaande cursussen heb je al veel oefeningen gedaan met je hond. In deze cursus gaan we aan de slag met de volgende oefeningen, verdeeld over meerdere groepen:

Ook tijdens deze cursus gaat het erom dat we plezier met elkaar maken. Het trainen met je hond is leuk en voor de ontspanning. Bij de Hondenschool Nunspeet werken we niet voor wedstrijd deelname.

Tarieven

Agility

60,-
  • 10 lessen
  • Eenmalig € 15,- inschrijfgeld (uitsluitend bij nieuwe cursisten)
  • Online ondersteuning
  • (Digitaal) cursusboek

Verdeeld in drie groepen

In grote lijnen is de Agility ingedeeld in drie groepen die we verdelen over de beschikbare vier blokken.

Er is een Agility-groep voor beginners, je leert elke hindernis opnieuw aan, hoe neemt de hond deze, hoe begeleid je dat, waar moet je op letten qua lichaamshouding, waar loop jij als begeleider enzovoort.

Dan is er Agility-groep voor de gevorderde koppels, je hebt de basis er in zitten en je gaat ontdekken hoe je het steeds sneller kunt doen, maar wel technisch goed.

Als laatste is er een groep waar we eigenlijk niets meer tegen zeggen, natuurlijk krijg je tips die je sneller over het parcours helpen maar je mag zelf zoeken naar de snelste manier.

Hondenschool Nunspeet

Algemene Voorwaarden | Vaccinatiebeleid | © Hondenschool Nunspeet 2023
Website door WebKeizerin