Over ons

Wij werken met vrijwilligers, enkelen van ons hebben hun kynologisch diploma behaald bij Dogvision. Wij hebben geen winstoogmerk en houden daardoor de kosten laag.

Ga je ook voor een positieve trainingsmethode? Kom kijken op ons veld en ervaar hoe wij werken.

Hondenschool Nunspeet is in 1990 opgericht onder de naam "De Hond de Baas ©" en wordt sindsdien volledig gerund door vrijwilligers. honden-1.jpg


Sinds de oprichting zijn wij een hondenschool voor opleiding tot gehoorzame huishond, voor alle honden en voor iedereen toegankelijk. Laagdrempeligheid, kwaliteit, gezelligheid en persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. 

Omdat het aantal cursisten structureel bleef groeien hebben wij in februari 1996 een stichting opgericht. Vanaf deze datum werkten wij onder de naam "Stichting Hondentrainingsgroep Nunspeet". 

logo hsn.pngHondenschool beter klinkt dan hondentrainingsgroep.
Daarom werkten wij al langer onder de naam "Hondenschool Nunspeet".
In maart 2014 is dit geformaliseerd bij de notaris en is de juridische naam "Stichting Hondenschool Nunspeet".

 

hondenschool1.png
Het oude logo werd bijna 25 jaar gebruikt en was aan vernieuwing toe. 
Wij hebben gekozen voor een modernere afbeelding die in een paar lijnen een hondenkopje schetst. De rode letters komen als dominante kleur weer terug in onze huisstijlkleur: rood.


Wij investeren regelmatig in de materialen en in kennis van de instructeurs van de hondenschool.

Zo werken wij bijvoorbeeld met professionele cursusmaterialen. De behendigheidstoestellen voldoen zoveel mogelijk aan de FCI en IFCS richtlijnen. Onze behendigheidstoestellen zouden zo ingezet kunnen worden in een officiële wedstrijd.

Onze instructeurs volgen regelmatig workshops om op de hoogte blijven van de laatste theorieën en zienswijzen op het gebied van hondentraining

Onze cursisten komen uit Nunspeet en wijde omgeving. 

K1024_P1000619.JPG