VOORWAARDEN

Algemene voorwaarden Stichting Hondenschool Nunspeet 

 1. Betaling dient te zijn gedaan voor inschrijving. Indien u na ingeschreven te zijn de cursus annuleert zullen kosten in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen de periode vanaf het moment van inschrijving tot 14 dagen voor aanvang cursus zal 15 euro worden gerekend. Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang cursus zal 50% van het totaal in rekening worden gebracht. 
 2. Iedere hondeneigenaar is aansprakelijk voor de eventuele schade die hij en/of zijn hond aan andere honden en/of mensen en/of zaken toebrengt. De Stichting Hondenschool Nunspeet is niet aansprakelijk voor schade die (mede)cursisten aan derden en/of de hondenschool toebrengen.
 3. AVG. De cursist gaat er mee akkoord dat wij zijn/haar gegevens in ons systeem vastleggen en uitsluitend gebruiken voor administratieve en informatieve doeleinden.
 4. Uw hond dient de gebruikelijke entingen te hebben gehad. Wij vragen u het entingsboekje te laten inzien. Bij jonge pups, die nog niet alle entingen gehad hebben omdat ze de leeftijd nog niet hebben, willen wij graag vaststellen dat de baas op schema zit qua entingen.
  Het is niet toegestaan om een dier dat tekenen vertoont van een potentieel besmettelijke ziekte of aantoonbaar gediagnosticeerd is met een besmettelijke ziekte mee te nemen naar het terrein van de Hondenschool Nunspeet. Bij twijfel dient de eigenaar contact op te nemen met Hondenschool Nunspeet.
  Klik hier om ons vaccinatiebeleid te raadplegen.K800_P1190709.JPG
 5. Op ons trainingsveld worden foto's gemaakt die op onze Facebookaccount geplaatst worden. Mensen kunnen al dan niet herkenbaar op Facebook gezet worden. Tenzij u nadrukkelijk aangeeft dat deze foto's, waarop u herkenbaar bent afgebeeld, niet hiervoor gebruikt mogen worden gaan wij uit van uw stilzwijgende toestemming voor het publiceren van de foto's op Facebook.
 6. De hond draagt tijdens de training een gewone halsband of tuigje. Slippende halsbanden, prik- of schokbanden worden niet toegestaan. De hond is aangelijnd (liever geen rolkatrol). Indien nodig draagt de hond een hoofdhalster (halti) of een ander tuigje mits deze de hond geen schade toebrengt.
 7. Op het veld bij de caravan moeten de honden vanaf 8:20 uur tot einde laatste les (tot ca. 12:15 uur) aangelijnd zijn. Op het achterste veld mogen de honden los met elkaar spelen, mits daar geen trainingen bezig zijn.
 8. Op aanwijzingen van de trainer(s) dient uw hond aangelijnd te worden. 
 9. Laat uw hond van tevoren goed uit en neem voor een ongelukje een plastic zakje mee. Bij een ongelukje dient u zelf de uitwerpselen van uw hond op te ruimen. Op het veld staan poepzakjes en emmers om de zakjes te deponeren. 
 10. Advies is om uw hond binnen 2 uur voor de training geen eten te geven (wij gaan ook niet met een volle maag trimmen). Bovendien zal de motivatie van de hond (als hij net gegeten heeft) om voor een brokje, als beloning te werken, minder groot zijn.
 11. Op ons veld mogen honden niet lichamelijk worden gestraft. Cursisten die van mening zijn dat ze de hond op deze manier op moeten voeden worden door ons verzocht het veld te verlaten.
 12. In het belang van uw hond achten wij jonge kinderen niet in staat om als begeleider van de hond tijdens trainingen op te treden. In overleg met de trainer, EN als het betreffende kind de kwaliteiten heeft EN als een ouder aanwezig is, kan hiervan afgeweken worden.
 13. Toeschouwers, mits niet storend aanwezig, zijn welkom. Ook aangelijnde honden van toeschouwers zijn, mits niet storend voor andere honden in de les, welkom.
 14. Wij behouden ons het recht voor om koppels de toegang tot de les te weigeren indien er sprake is van gedrag wat niet binnen onze filosofie van omgaan met en trainen van honden past.
 15. Op het trainingsveld mag niet met stokken of ballen gegooid worden. Dit om gevechten tussen honden onderling te voorkomen.
 16. De behendigheidstoestellen mogen alleen onder toezicht en begeleiding van een trainer gebruikt worden.
 17. Let altijd op uw eigen hond, juist als u met iemand anders staat te praten. Uw hond zendt zoveel signalen uit naar de andere honden en die reageren daar dan op. Voorkom dat de honden elkaar uitdagen.
 18. Vechtende honden worden door hun bazen gescheiden en verder aangelijnd gehouden. Dit laatste geldt ook voor honden die van nature knoklustig zijn.
  DE manier om uw hond ergens weg te halen is door hem met beide handen bij of rond de achterpoten vast te pakken.
 19. Wij willen het ons ter beschikking gestelde terrein zo gaaf mogelijk houden. Laat uw hond daarom niet graven.
 20. Het is niet toegestaan als cursist tijdens de training te roken.
 21. Teefjes die loops zijn mogen komen trainen mits ze een broekje aan hebben en de reuen zich niet storend gedragen. Gemiddeld duurt de loopsheid 3 weken.
  10636301_949158298431585_2781917446153627270_n.jpg

 22. Rassen die Beperkt worden toegelaten.
  Voor de rassen uit de tabel hieronder geldt dat toelating tot cursussen bij de  Hondenschool Nunspeet kan onder de volgende voorwaarden:
  Pups van 8 tot 12 weken worden toegelaten
  Pups van 12 - 14 weken krijgen 3 weken "proeftijd" bij vreemd gedrag volgt doorverwijzing naar een gedragstherapeut.!  
  Pups ouder dan 14 weken, ALLEEN met stamboom, ook hier geldt dat we het maximaal 3 proeflessen aankijken en ook hier bij vreemd gedrag doorverwijzen naar een gedragstherapeut. . 
  Doorverwijzen betekend automatisch dat er geen les meer gevolgd kan worden bij de school.
  .:
  Akita
  Alano
  American Bulldog
  American Pitbull Terriër
  American Staffordshire Terrier
  Anatolische herder
  Bandog
  Boerboel
  Bull Mastiff
  Bull Terrier
  Bully Kuta
  Cane Corso
  Dogo Argentino
  Dogo Canario
  Fila Brasileiro
  Kaukasische Owcharka
  Pitbull achtigen
  Rottweiler
  Staffordshire Bull Terrier
  Tosa
  Zuid-Russische Owcharka