hondenpoot.png

 Agility Basis

Als je bij ons de GH2 (cursus Gehoorzame Huishond 2) met succes hebt afgerond en hond en baas geschikt zijn voor behendigheid kun je naar de Basiscursus Agility. Om de wachttijden voor onze cursisten - die vanuit onze GH2 door willen stromen naar Agility basis - te beperken, kunnen wij momenteel geen cursisten van "buitenaf" aannemen.

K800_IMG_4291.JPG

In de voorgaande trainingen heb je al geleerd dat je hond moet kunnen blijven aan de start, links en rechts van je kan lopen. In deze cursus gaan we een begin maken met het aanleren van de agilitytoestellen. De meeste toestellen zijn niet vreemd meer omdat in de voorgaande cursussen, als afsluiting van de les, vaak een toestel wordt gedaan. 

K800_IMG_4556.JPGBij Agility komen de toestellen tunnel, band, brug, slurf, wip, hoogtesprongen, schutting, flyball, breedtesprongen en paaltjes aan bod. De Agilitygroepen werken altijd met 2 trainers om het tempo hoog te houden.


Het is geweldig leuk om te doen en alle honden vinden het een feest. Toch is gehoorzaamheid bij Agility erg belangrijk, dus alleen maar feest kan het niet zijn. De hond dient wel te leren dat wij bepalen welke hindernissen worden genomen, in de door ons bepaalde volgorde. 


Na de Basiscursus Agility kan je doorstromen naar het 1e niveau Agility voor gevorderden. Klik hier.

Hondenschool 2014-2.jpg

K800_IMG_4223.JPG