Jonge Honden

Deze cursus bieden we ook aan op de vrijdagmiddag.

Nadat je de puppytraining hebt afgerond raden wij aan iedereen aan om verder te gaan met een cursus. Of je dat nu bij ons doet of bij een school waar ze cursussen geven die speciaal voor jouw hond geschikt zijn maakt niet uit, als je maar geniet van je hond en hem dat geeft wat deze als hond nodig heeft.

Er zijn scholen om bijvoorbeeld het speuren en jagen aan te leren. Een keuze die prachtig is en veel biedt voor dat type hond dat hiervoor ooit is gefokt.

Hondenschool Nunspeet biedt als vervolg op de pup cursus de cursus Jonge Honden aan.

Waarom? Uw hond komt nu op een leeftijd waarbij de pubertijd een (grotere) rol gaat spelen.

Honden die bij ons de puppycursus of de Basiscursus Gehoorzame huishond hebben gevolgd, worden toegelaten tot de cursus Jonge Honden. Hebt u elders een puppy cursus gedaan? neem even contact met ons, dan kijken we hoe wij jou, als je dat wenst, verder gaan helpen.

Het is handig dat je jouw training en opvoeding consequent blijft volhouden. De hond kan een terugval krijgen als hij na een eerste socialisatie niet verder gesocialiseerd wordt. K640_IMG_5648.JPG
Veel probleemgedrag ontstaat in de pubertijd en wij kunnen je de handvatten geven om deze soms vervelende tijd door te komen en natuurlijk zijn er, net als bij kinderen, honden die probleemloos de pubertijd doorlopen. Maar ook voor die honden is het van belang voor de nodige socialisatie de training voort te zetten. Als je nu een paar maanden de tijd neemt om te investeren heb je er jarenlang plezier van! 

Als je blijft trainen met jouw hond heeft dat  verschillende voordelen. Je leert nieuwe oefeningen en bestaande oefeningen worden verder uitgediept, de lat wordt steeds hoger gelegd. De instructeur kan je helpen bij problemen en jou steunen in het puberale gedrag van jouw hond. 

K800_Hondenschool 2014-43.JPG


En natuurlijk hebben ook jouw medecursisten dezelfde "problemen" en kun je elkaar steunen.

Onze ervaring is dan ook dat de cursus Jonge Honden een van de belangrijkste, zo niet de allerbelangrijkste is. Er zijn helaas maar al te veel honden die in het asiel terechtkomen of worden herplaatst in de "pubertijd".

Alle oefeningen die je reeds in de puppytraining hebt geleerd worden verder uitgebouwd. Jouw hond leert langer te blijven liggen en zitten, hij komt ook bij je als er afleiding is (bijvoorbeeld andere honden) en het wandelen zonder trekken wordt verder uitgebouwd.

Hondenschool 2014-49.jpgEr is veel aandacht voor het hondengedrag, jouw ervaringen in de thuissituatie en het beantwoorden van vragen. Natuurlijk is het stukje gedrag en hoe wordt/blijf ik een goede eigenaar een belangrijk onderdeel van de cursus.

Na de cursus Jonge Honden kan je doorgaan met de vervolgcursus Gehoorzame Huishond 1 (aantal plaatsen is beperkt). Klik hier.

 

Vanaf de puppytraining tot en met de training Gehoorzame Huishond II mogen de cursisten "proeven" aan Agility (behendigheid). Dit doen wij voor de fun, uiteraard onder begeleiding van een instructeur.