Puppycursus

hondenpoot.png

Pakket van 10 lessen voor € 35,- + € 15,- éénmalig inschrijfgeld en cursusboek.
Klik hier voor het volledige tarievenoverzicht.

Of u nu of later gewoon gezellige, ontspannen wandelingen met uw hond wilt maken en hij een "maatschappijvaardige" metgezel moet zijn, of u wilt later samen met hem gaan sporten of werken, de basis voor een goed opgevoede hond ligt natuurlijk in de puppytijd.

Vandaar dat het van essentieel belang is een GOEDE puppytraining te volgen, of het nu uw eerste hond is, of dat u al ervaring heeft, het is erg belangrijk een puppytraining te volgen. K800_P1000334.JPGDe pup leert veel door de enorme hoeveelheid prikkels die hij te verwerken krijgt van mensen, honden, luchtjes en een andere omgeving. De baas krijgt handvatten aangereikt om zijn hond op een positieve, op wederzijds respect gebaseerde basis, op te voeden. 

Werkwijze
Wij werken alleen op basis van beloning. Negatief gedrag wordt genegeerd. Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar hoe werkt dat dan in de praktijk? Wij leren u de positieve gedragingen van uw hond telkens te belonen, doet hij niet wat u graag wilt, volgt er geen beloning. K1024_Hondenschoolnunspeet (78 van 103).JPGIs dat dan niet iets voor "watjes"? NEE. 
Je kunt namelijk alleen op een positieve, respectvolle manier je hond opvoeden als u de pup duidelijk en consequent opvoedt.
De hond moet precies weten wat u van 
hem verwacht en wat wel en niet mag. Daarvoor hanteren wij duidelijke regels, waar u zich aan dient te houden in de thuissituatie. Doet u dit niet, zal de hond de baas in huis worden en zal hij u commando's gaan geven. Tijdens de lessen wordt uitgebreid ingegaan op bovenstaande en krijgt u duidelijke uitleg hoe u een en ander het beste thuis kunt gaan doen. Volgt u de aanbevelingen consequent op, zult u ervaren dat u uw hond met respect kan opvoeden, zonder dwang en straf. 


Ook de verzorging van uw hond komt theoretisch en praktisch in de lessen aan bod. En als naslag voor dit alles kunt u ons cursusboek raadplegen.

Groepsgrootte, lesopbouw en inhoud
De groep bestaat uit maximaal 8 cursisten. De puppytraining bestaat uit 10 lessen. Onze puppytraining is een combinatie van het aanleren van oefeningen en het "leren lezen en begrijpen" van onze pup. Er is dus veel aandacht voor de opvoeding, wat iets anders is dan trainen. U zit tenslotte niet te wachten op een perfect getrainde pup, die uw huis vakkundig sloopt en verbouwd. Beide aspecten hebben dus onze volledige aandacht.

De volgende oefeningen zullen o.a. worden aangeleerd:
K800_Hondenschool (2 van 137).JPG

 • Zit
 • Af (liggen)
 • Blijf en wacht
 • Wandelen zonder trekken
 • Hierkomen
 • Nee-oefening
 • Vast-los
 • Staan
 • Optillen
 • Aan de bek kunnen komen
 • Wachten (in auto, bij stoeprand, bij de deur)
 • Tijdens alle lessen is er ruime aandacht voor socialisatie en het stellen van vragen  

Overige informatie
Puppy's mogen vanaf 8 weken bij ons trainen. Een kennelhoestinenting is NIET verplicht! Op de eerste les van een nieuwe cursist willen wij graag het entingsboekje inzien om te controleren of de honden qua entingen op schema zitten. De jongste puppy's kunnen nog niet alle entingen hebben gehad.  
K800_DSC00332.JPG


De pup is een huisgenoot in het gezin. Het is sterk aan te bevelen dat iedereen binnen het gezin dezelfde regels hanteert voor de hond. Daarom zijn huisgenoten, ook kinderen, mits niet storend aanwezig, welkom op het trainingsveld.

 

 

K800_IMG_0440.JPGMeestal zitten de puppycursussen zo'n 2 à 3 weken voor de startdatum al vol. Wij proberen iedere 4 weken een puppycursus op te starten.  

Na de Puppycursus kan je verder met de vervolgcursus Jonge Honden. Klik hier.

Vanaf de puppytraining tot en met de training Gehoorzame Huishond II mogen de cursisten "proeven" aan Agility (behendigheid). Dit doen wij omdat het leuk is, uiteraard onder begeleiding van een trainer.

K800_Hondenschool (44 van 31).JPGK800_Hondenschool (36 van 31).JPG