Puppycursus

hondenpoot.png

Pakket van 10 lessen voor € 45,- + € 15,- éénmalig inschrijfgeld,  (digitaal) cursusboek en online ondersteuning..

Klik hier voor het volledige tarievenoverzicht.

Of u nu gewoon een gezellige, ontspannen wandelingen met uw hond wilt maken en hij een "maatschappijvaardige" metgezel moet zijn, of u wilt samen met hem gaan sporten of werken, de basis voor een goed opgevoede hond ligt in de puppytijd.

Vandaar dat het van essentieel belang is om een goede puppytraining te volgen, of het nu uw eerste hond is, of dat u al ervaring heeft, het is erg belangrijk. K800_P1000334.JPGDe pup leert veel door de enorme hoeveelheid prikkels die hij te verwerken krijgt van mensen, honden, luchtjes en een andere omgeving. De baas krijgt handvatten aangereikt om zijn hond op een positieve wijze op te voeden, dit is op basis van wederzijds respect en vertrouwen.. 

Werkwijze
Wij werken hoofdzakelijk op basis van beloning. Negatief gedrag wordt deels genegeerd. Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar hoe werkt dat dan in de praktijk? Wij leren u de positieve gedragingen van uw hond telkens te belonen, doet hij niet wat u graag wilt dan volgt er bijvoorbeeld geen beloning en er zijn andere methoden waardoor uw hond dat gaat doen wat u voor ogen hebt. K1024_Hondenschoolnunspeet (78 van 103).JPGIs dat dan niet iets voor "watjes"? NEE. 
Je kunt namelijk alleen op een positieve, respectvolle manier je hond opvoeden als u de pup duidelijk en consequent opvoedt.
De hond moet weten wat u van 
hem verwacht en wat wel en niet mag. Daarvoor hanteren wij duidelijke regels die makkelijk toepasbaar zijn in uw eigen omgeving. Mocht u met vragen zitten dan kunt u ons altijd bereiken met uw vragen. En als naslag voor dit alles kunt u ons cursusboek raadplegen.

Groepsgrootte, lesopbouw en inhoud

De puppytraining bestaat uit 10 lessen. Onze puppytraining is een combinatie van het aanleren van oefeningen en het "leren lezen en begrijpen" van uw pup. Er is dus veel aandacht voor de opvoeding, wat iets anders is dan trainen.

De volgende oefeningen zullen o.a. worden aangeleerd:
K800_Hondenschool (2 van 137).JPG

 • Zit
 • Af (liggen)
 • Blijf en wacht
 • Wandelen zonder trekken
 • Hier komen
 • Nee-oefening
 • Vast-los
 • Staan
 • Optillen
 • Aan de bek kunnen komen
 • Wachten (in auto, bij stoeprand, bij de deur)
 • Tijdens alle lessen is er ruime aandacht voor socialisatie en het stellen van vragen  

Overige informatie
Puppy's mogen vanaf 8 weken bij ons trainen. Een kennelhoestinenting is NIET verplicht! Op de eerste les van een nieuwe cursist willen wij graag het entingsboekje inzien om te controleren of de honden qua entingen op schema zitten. De jongste puppy's kunnen nog niet alle entingen hebben gehad.  
K800_DSC00332.JPG


De pup is een huisgenoot in het gezin. Het is sterk aan te bevelen dat iedereen binnen het gezin dezelfde regels hanteert voor de hond. Daarom zijn huisgenoten, ook kinderen, mits niet storend aanwezig, welkom op het trainingsveld.

 

 

K800_IMG_0440.JPGMeestal zitten de puppycursussen zo'n 2 à 3 weken voor de startdatum al vol. Wij proberen iedere 4 weken een puppycursus op te starten.  

Na de Puppycursus kan je verder met de vervolgcursus Jonge Honden. Klik hier.

Vanaf de puppytraining tot en met de training Gehoorzame Huishond II mogen de cursisten "proeven" aan Agility (behendigheid). Dit doen wij omdat het leuk is, uiteraard onder begeleiding van een instructeur.

K800_Hondenschool (44 van 31).JPGK800_Hondenschool (36 van 31).JPG