Logo Hondenschool Nunspeet

Gehoorzame huishond 1

Wil je verder trainen met je hond en wil je uitdagendere oefening doen met je hond? Heeft het trainingsvirus je te pakken? Vind je het leuk met jouw hond te blijven trainen, of ben je van mening dat je nog niet helemaal klaar bent met de training van jouw hond? Volg dan deze vervolgcursus Gehoorzame Huishond 1 op zaterdagochtend (af en toe op vrijdagmiddag).

De puntjes worden op de i gezet bij alle oefeningen die je al in de cursus Jonge honden hebt geleerd. Waar het eerder ging over socialisatie, gaan we nu werken aan impuls controle. Tevens krijg je nieuwe oefeningen aangeboden. Jouw basis wordt dus verder uitgebouwd en het krijgen van kennis op het gebied van lichaamstaal blijft hoog in het vaandel staan.

Oefeningen tijdens de cursus Gehoorzame huishond 1

Honden die bij ons of ergens anders de cursus Jonge Honden hebben doorlopen, worden toegelaten tot de cursus Gehoorzame Huishond 1 op zaterdagochtend (af en toe vrijdagmiddag).

Een voorbeeld van een oefening is de ‘impuls controle’. Eerst spelen baas en hond met het flostouwtje, daarna is het spel voor de bazen. De honden moeten zich beheersen en blijven zitten terwijl de bazen de flos overgooien. 

Impulsen onder controle houden kun je echt overal oefenen. In het park, in een winkelstraat, op een terras, in het bos, enzovoort. En ook hierbij geldt: hoe vaker je oefent, hoe beter het zal gaan.

Oefeningen bij Gehoorzame Huishond 2 bij de Hondenschool Nunspeet

Tarieven

Gehoorzame huishond 1

50,-
  • 10 lessen
  • Eenmalig € 15,- inschrijfgeld (uitsluitend bij nieuwe cursisten)
  • Online ondersteuning
  • (Digitaal) cursusboek

Toegang tot vervolgcursus

De cursus voor Gehoorzame Huishond 1 is de eerste cursus waaraan een eis zit gekoppeld, namelijk: slagen voor deze cursus geeft toegang tot Gehoorzame Huishond 2. Er wordt geen examen afgelegd, maar we kijken gedurende 10 lessen of er voldoende vooruitgang is en het niveau gehaald wordt.

Onderwerpen die de hond aan het eind van de cursus goed moet beheersen zijn onder andere:

Dat zijn op zichzelf geen moeilijke oefeningen, maar we willen zien dat de hond sociaal is naar andere honden. Ook moeten we gezien hebben dat jullie tijdens de lessen af en toe de oefeningen los kunnen uitvoeren.

Vervolgcursus

Doorgaan naar de cursus Gehoorzame Huishond 2 betekend dat je steeds vaker oefeningen gaat doen waarbij de hond los loopt. 

Vanaf de puppycursus tot en met de cursus Gehoorzame Huishond 3 mogen de cursisten “proeven” aan Agility (behendigheid). Dit doen wij voor de fun, uiteraard onder begeleiding van een instructeur.

Gehoorzame huishond tijdens cursus bij Hondenschool Nunspeet

Hondenschool Nunspeet

Algemene Voorwaarden | Vaccinatiebeleid | © Hondenschool Nunspeet 2023
Website door WebKeizerin