Logo Hondenschool Nunspeet

Jonge honden

Nadat je de puppycursus hebt afgerond raden wij aan iedereen aan om verder te gaan met een cursus. Hondenschool Nunspeet biedt op zaterdagochtend (en af en toe op vrijdagmiddag) als vervolg op de puppycurus deze cursus voor Jonge Honden aan. 

De hond komt nu op een leeftijd waarbij de pubertijd een (grotere) rol gaat spelen. Honden die bij ons de puppycursus hebben gevolgd, worden toegelaten tot de cursus Jonge Honden. Heb je ergens anders een puppycursus gedaan? Neem even contact met ons, dan kijken we hoe wij jou verder kunnen helpen.

Wij adviseren dat je de training en opvoeding consequent blijft volhouden. De hond kan een terugval krijgen als hij na een eerste socialisatie niet verder gesocialiseerd wordt. Veel probleemgedrag ontstaat in de pubertijd en wij kunnen je de handvatten geven om deze tijd door te komen.

Natuurlijk zijn er, net als bij kinderen, honden die probleemloos de pubertijd doorlopen. Ook voor die honden is het van belang voor de nodige socialisatie de training voort te zetten. Als je nu een paar maanden de tijd neemt om te investeren heb je er jarenlang plezier van! 

Oefeningen tijdens de cursus Jonge honden

Als je blijft trainen met jouw hond heeft dat verschillende voordelen. Je leert nieuwe oefeningen en bestaande oefeningen worden verder uitgediept, de lat wordt steeds hoger gelegd. De instructeur kan je helpen bij problemen en jou steunen in het puberale gedrag van jouw hond. De medecursisten hebben een hond in dezelfde leeftijdscategorie en lopen tegen dezelfde dingen aan. Uit ervaring weten we dat dit fijn is om met elkaar te bespreken. 

Onze ervaring is dan ook dat de cursus Jonge Honden één van de allerbelangrijkste is. Er zijn helaas maar al te veel honden die in het asiel terechtkomen of worden herplaatst in de “pubertijd”.

Alle oefeningen die je al in de puppycursus hebt geleerd worden verder uitgebouwd. Jouw hond leert langer te blijven liggen en zitten, hij komt ook bij je als er afleiding is, van bijvoorbeeld andere honden. Ook het wandelen zonder trekken wordt verder uitgebouwd.

Er is veel aandacht voor het hondengedrag, jouw ervaringen in de thuissituatie en het beantwoorden van vragen. Natuurlijk is het gedrag van de hond en jouw rol als eigenaar een belangrijk onderdeel van de cursus.

Jonge hond in training bij Hondenschool Nunspeet

Tarieven

Jonge honden

50,-
  • 10 lessen
  • Eenmalig € 15,- inschrijfgeld (uitsluitend bij nieuwe cursisten)
  • Online ondersteuning
  • (Digitaal) cursusboek

Vervolgcursus

Na de cursus Jonge Honden kan je doorgaan met de vervolgcursus Gehoorzame Huishond 1. Let op: het aantal plaatsen voor deze vervolgcursus is beperkt.

Vanaf de puppycursus tot en met de cursus Gehoorzame Huishond 3 mogen de cursisten “proeven” aan Agility (behendigheid). Dit doen wij voor de fun, uiteraard onder begeleiding van een instructeur.

Jonge hond tijdens cursus bij Hondenschool Nunspeet

Hondenschool Nunspeet

Algemene Voorwaarden | Vaccinatiebeleid | © Hondenschool Nunspeet 2023
Website door WebKeizerin