Logo Hondenschool Nunspeet

Puppy

Wil je ontspannen en gezellige wandelingen met je hond maken? Of wil je dat je hond een sociale vriend moet zijn? Heb je de wens samen met hem te sporten of werken? De basis voor een goed opgevoede hond ligt in de puppytijd.

Het is daarom van essentieel belang om een goede puppycursus te volgen, of het nu je eerste hond is, of dat je al ervaring hebt, het is erg belangrijk. De pup leert veel door de enorme hoeveelheid prikkels die hij te verwerken krijgt van mensen, andere honden, geurtjes en een andere omgeving. De baas krijgt handvatten aangereikt om zijn hond op een positieve wijze op te voeden, dit is op basis van wederzijds respect en vertrouwen.

Onze werkwijze

Wij werken op basis van beloning. Negatief gedrag wordt deels genegeerd. Wij leren je de positieve gedragingen van je hond telkens te belonen, doet hij niet wat je graag wilt dan, volgt er bijvoorbeeld geen beloning en er zijn andere methoden waardoor je hond dat gaat doen wat jij voor ogen hebt. 

Je kunt namelijk alleen op een positieve, respectvolle manier je hond opvoeden als je de pup duidelijk en consequent opvoedt. De hond moet weten wat je van hem verwacht en wat wel en niet mag. Daarvoor hanteren wij duidelijke regels die makkelijk toepasbaar zijn in je eigen omgeving.

Groepsgrootte, lesopbouw en inhoud

De puppycursus op zaterdagochtend bestaat uit 10 lessen. Onze puppycursus is een combinatie van het aanleren van oefeningen en het leren lezen en begrijpen van je pup. Er is dus veel aandacht voor de opvoeding. De volgende oefeningen zullen o.a. worden aangeleerd:

Tijdens alle lessen is er ruime aandacht voor socialisatie met de andere pups en het stellen van vragen aan onze trainers.

Tarieven

Puppycursus

50,-
  • 10 lessen
  • Eenmalig € 15,- inschrijfgeld
  • Online ondersteuning
  • (Digitaal) cursusboek

Algemene informatie over de puppycursus

Puppy’s mogen vanaf 8 weken bij ons trainen. Een kennelhoestinenting is niet verplicht. In de eerste les van een nieuwe cursist willen wij graag het entingsboekje inzien om te controleren of de honden qua entingen op schema zitten. De jongste puppy’s kunnen nog niet alle entingen hebben gehad. Heeft u ons vaccinatiebeleid al bekeken?

De pup is een huisgenoot in het gezin. Wij raden dan ook aan dat iedereen binnen het gezin dezelfde regels hanteert voor de hond. Daarom zijn huisgenoten, ook kinderen, mits niet storend aanwezig, welkom op het trainingsveld. Meestal zitten de puppycursussen zo’n 2 à 3 weken voor de startdatum al vol. Wij proberen iedere 4 weken een puppycursus op te starten.

Na de Puppycursus kun je verder met de vervolgcursus Jonge Honden.

Vanaf de puppycursus tot en met de training Gehoorzame Huishond 3 mogen de cursisten “proeven” aan Agility (behendigheid). Dit doen wij omdat het leuk is en uiteraard onder begeleiding van een instructeur.

Hondenschool Nunspeet

Algemene Voorwaarden | Vaccinatiebeleid | © Hondenschool Nunspeet 2023
Website door WebKeizerin